2011-01-17 21:53:13• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap keddi számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Száraz kifli, rothadt alma

Szatmárnémetiben időnként finoman szólva kifogásolható minőségű uzsonnát kapnak a gyerekek. A képünkön látható hibás, rothadásnak indult almát, illetve a kiflit, mely kőkemény volt, pénteken hozta be szerkesztőségünkbe egyik olvasónk, mondván, hogy ezt kapták aznap az 5-ös általános iskolában a gyerekek. Mint megtudtuk, aznap a Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban is voltak ilyen jellegű gondok - ott például romlott tejet kaptak a diákok.

Visszakötött közkutak, trichinózis

A belvíz okozta fertőzésveszély miatt tegnap reggeltől ismét működésbe helyezte a Lázári Polgármesteri Hivatal a tavaly felszámolt utcai közkutakat, miután a Közegészségügyi Igazgatóság ellenőrei a hét végén felhívták rá a figyelmet. Lengyel István, a község polgármestere elmondta: a kutak most már állandóan üzemelni fognak, hiszen nem kockáztathatják a lakosok egészségét.

Gyengén indult a bojkott

Tegnap volt a romániai autósok által meghirdetett három napos benzinkút-bojkott első napja. Délutánig azonban Szatmárnémetiben nem tűnt úgy, hogy kongtak volna az ürességtől a töltőállomások, és az országos médiumok beszámolói sem az akció átütő sikeréről írtak. Igaz, van még hátra a három napból...

Már igényelhető a kedvezményes jegy

Bár jegyeket csak ezután utalnak ki, már igényelhetik a Szatmár megyei nyugdíjasok a kedvezményes gyógykezelési jegyeket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: